Continuam si in acest an campaniile pentru recuperarea cinematografului Marconi.

Credem in limbajul universal al filmului prin puterea de a educa si informa.

Incercam recuperarea fostul cinematograf si transformarea lui in hub cultural pentru oras si comunitate.

In ultimii trei ani am desfasurat campanii de constientizare ce au implicat artisti urbani, regizori si comunitatea locala intr-un cartier ce duce lipsa de forme de manifestari culturale, intr-o zona urbana degradata in care filmele sau cultura nu ajung.

Am inceput actiunile in 2014 si pana acum am desfasurat trei campanii de constientizare implicand 3 regizori, un artist urban si 70 de copii ai scolii din vecinatate intr-un atelier practic de fotografie, redesenand imaginea urbana prin interventia artistica pe cladire.

Pana cand autoritatile centrale se vor implica serios in problema reuperarii patrimoniului, mai mult decat prin masuri punitive, vom continua demersurile pentru stoparea degradarii, conservarea cladirii, si introducerii acesteia in circuitul cultural al orasului prin renovare si transformarea in hub cultural. 

Vom continua actiunile culturale si de constientizare in cartier in timp ce vom incerca punerea in siguranta a cladirii; nu in ultimul rand, vom face noi actiuni de documentare pe teren, pentru a cunoaste si a implica comunitatea careia ne adresam in recuperarea cinematografului. 

Daca vrei sa fii parte din povestea Cinema Marconi, redirectioneaza cei 2% din impozitul pe venit din 2016 catre Asociatia Industrii Cultural Creative, campania CineMarconi. Completeaza cu datele tale formularul 230, daca salariul a fost singura ta sursa de venit, sau formularul 200, daca ai avut venituri din alte surse (chirii sau drepturi de autor, de exemplu). Formularele sunt cele actualizate de ANAF in ianuarie 2017 si sunt precompletate cu datele Asociatiei Industrii Cultural Creative. Formularul trebuie depus la Administratia Financiara de care aparti, personal sau prin imputernicit. El poate fi trimis si prin posta sau prin curier, tot la aceeasi administratie. Gasesti aici lista cu toate adresele, termenul limita este joi 25 mai 2017.

Multumim.