MARCONI-1-31

Construit de către arhitectul Constantin Cananău – descendent al unei ilustre familii boierești din Moldova, în stil Stil Art Deco cu basoreliefuri de o reală valoare artistică, clădirea Cinematografului Marconi a adunat de-a lungul timpului numeroase povești, enigme și secrete care răsuflă în amintire prin fiecare element arhitectural.

București 03-15 noiembrie 2015 – 13 zile de instalații de lumini din și pe clădirea fostului cinematograf și lansarea a 3 producții audiovizuale proiectate pe peretele exterior al acestuia, în zilele 05, 06, 07 și 13 noiembrie:

  • Miraj, Regia Roland Țăruș
  • Ca nou, regia Sebastian Heroiu
  • 8:30, regia Ștefan Pătrașcu, producător Cătălin Saizescu

Înafara proiectului va fi proiectat clipul trupei “Tragic” ilustrat de fotografiile demolărilor realizate de Dragoș Lumpan în Zona Berzei Buzești.

Te așteptăm pe Calea Griviței pentru a fii martorul unei exteriențe de neuitat, cu sunet, lumini și filme scurte, pentru a „gusta” din istoriile ascunse și imaginile nevăzute ale Cinematografului Marconi.

Pe 07 noiembrie ai ocazia să te întâlnești cu artiștii și cu membri ai echipei de proiect, chiar acolo, în stradă pentru a descoperi și din culisele producției.

Seara de 15 noiembrie se încheie cu o dezbatere publică pe tema salvării clădirii de patrimoniu a fostului Cinematograf Marconi și transformarea acestuia într-un adevărat centru cultural

Un demers marca “Industrii cultural creative” proiectul „Cinema Marconi – Motor! O campanie de sensibilizare” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei tematice „Patrimoniu cultural material” și implementat în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România și Fundația Pro Patrimonio.

Scopul proiectului este salvarea clădirilor de patrimoniu prin abordări inovative care să contribuie la schimbarea designului urban și cultural al Bucureștiului prin desfășurarea unei campanii de promovare și salvare a clădirii de patrimoniu a fostului Cinematograf Marconi, construită în perioada 1926-1930 și aflată în stare avansată de degradare.

Printre cele mai importante rezultate preconizate ale proiectului se numără:

– Desfășurarea unei campanii de sensibilizare și salvare a clădirii în care a funcționat Cinematograful Marconi

– Implementarea de abordări inovatoare și neconvenționale de promovare și salvare a patrimoniului

– Îmbunătăţirea percepţiei asupra Cinematografului Marconi și importanței acestuia în istoria și cultura Bucureștiului.

Proiectul nu reprezintă neapărat poziția Administrației Fondului Național Cultural. AFCN nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării