Autorizat in 1926 de arhitectul Constantin Cananau si inaugurat in 1930, Cinematograful Marconi cunoaste perioada sa de glorie pana la nationalizarea din 1948. In paralel cu proiectiile de film se montau pe mica scena si spectacole de teatru si de vodevil.

In ton cu schimbarile impuse de noul regim politic, numele este schimbat din Marconi in Alexandr Popov urmand ca in anii‘60 in acord cu noile linii ale national-comunismului, numele sa fie schimbat din nou in Cinema Dacia. Pana la inchiderea sa a functionat ca cinematograf de cartier.

In perioada tulbure a anilor ’90 cladirea este scoasa din uz, ramanand neutilizata si degradandu-se semnificativ. Din pacate din motive financiare nici dupa retrocedarea ei catre proprietarii de drept in 2006 cladirea nu reuseste sa-si recastige gloria de alta data.

Cladirea este clasata ca monument istoric clasa B. Deasemenea cladirea este mentionata in mai multe lucrari dedicate monumentelor istorice realizate in Bucuresti.

Incepand cu mijlocul lui 2015, printr-o colaborare intre proprietari si Asociatia Industrii Cultural Creative se va incerca repunerea cladirii in circuitul public, creand un spatiu performativ cu scopul de a salva cladirea dar si de a atrage atentia asupra unei zone aflate in acest moment in disolutie, in ciuda faptului ca se afla intr-o zona istorica protejata din centrul Bucurestiului.